Nix, det här är ingen matblogg. Det är en cykelsorgsblogg. Men i en sådan ryms mat. Enkel mat. Kanske den enklaste. Så här gör du:
Häll en skvätt fil i en skål
Fyll skålen med mjölk
Låt stå i rumstemperatur
Efter ett tag har du en filbunke.
En skvätt är ungefär en matsked. Fil kan vara filmjölk, a-fil, långfil, fjällfil, gräddfil och så vidare eller filbunke. Mjölk med mycket fett i är bra. Ett tag är ungefär ett dygn plus/minus ett halvt dygn.
Varför matblogga om filbunke? För att alla andra recept på filbunke är så komplicerade, det är grädde hit och kokning dit. Fånerier.
Hur äter man filbunke? Som den är eller kall. Med någonting i eller inte. På morgonen eller kvällen. Filbunke är lite som kyckling, den blir vad du vill, framtidsmat.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar