01 september 2007

Expressen blir litterär

Den 11:e september, av alla dagar, börjar Expressen utgivning av en ny klassikerserie. Bot och bättring för Bondserien minsann. Så om du inte redan har eller har läst Hemsöborna, Stäppvargen, Bonjour tristesse, - särskilt den alldeles underbart briljanta Bonjour tristesse - Dvärgen, Kallocain, Gösta Berlings saga med flera är detta ett utmärkt tillfälle att se om Expressen blivit bättre eller gått ned sig djupare i dyn sedan sist du läste den. Förändringar märks som bekant lättast när man tittar bort ett tag.

1 kommentar:

Kafferepubliken sa...

Jag har gnällt länge över att DN blivit sämre, men nu kanske det finns en ljusning där också. Dagens litteratursatsning i kulturdelen båda gott, det tycks bli en matig kulturdel att läsa på lördagarna i framtiden!

I dagens upplaga finns en notis om Expressen klassiker. För övrigt har det i många år varit väldigt vanligt att tidningar i Italien gör så här. Många italienare har bokhyllor fyllda med romaner, filmer och uppslagsverk de kunnat köpa i tidningskiosken tillsammans med La Repubblica eller någon annan tidning. Om det sedan är billigare eller bättre böcker vet jag inte, men om litteraturen blir mer tillgänglig så kan det väl inte vara fel.