07 augusti 2006

George Galloway om Libanon, Jostein Gaarder om Israel, Jan Guillou om hur han förändrat journalistiken, fått grundlagen ändrad med flera stordåd

George Galloway, brittisk parlamentsledamot för Respect, ger sin syn på Libanon och Israels konflikter i en intervju i Sky News. Samtidigt passar han på att ge Sky News i allmänhet och intervjuaren i synnerhet verbala käftsmällar. Tyvärr har han nog rätt i att Skys News Jerusalemskorrespondent inte behöver bekymra sig över jobbet på ett tag.

Till sist kommer det ändå att ordna sig. Om inte annat så för att jag en dag vill vara turist i Beirut, Jerusalem och övriga Mellanöstern. Då vill inte jag behöva bekymra mig över att hamna i vägen för katiusjaraketer eller förebyggande likvideringar eller vad det nu kallas när raketer från F16-flyplan spränger ett tjog människor i luften.

Jostein Gaarder ger sig också in i debatten.

En tredje medelålders vit man som inte har några problem med att sticka ut sin haka är Jan Guillou. Har du inte redan lyssnat på intervjun med honom i "Godmorgon, världen!" så gör det. 10 minuter av ren underhållning.

Inga kommentarer: