13 september 2006

IHR startar blogg

"Jorden runt på 5 dagar

Fredag den 15 september är det premiär för en ny världstäckande blogg. 150 studenter gör research och delger sina tankar om medier, marknadsföring och design. Varje veckodag är en världsdel.

Alla studenter på GI och IHR skriver ett inlägg under hösten. Det innebär i genomsnitt ett par inlägg varje veckodag. Varje veckodag är vidare tillägnad en världsdel. Bloggen går jorden runt på 5 dagar.

Måndagar: Nordamerika
Tisdagar: Australien eller Afrika
Onsdagar: Europa
Torsdagar: Asien
Fredagar: Sydamerika

Fredag den 15 är det fyra personer som bidrar med inlägg, tre studenter och en gästbloggare. Först ut är Fredrik Wass, webbredaktör och bloggexpert om medier och samhälle.

Sedan ett par år skriver Fredrik på bisonblog.se. Han ingår i PR-byrån Mahirs bloggrupp. På fritiden slår han på både trummor och andra (boxare). På GI IHR BLOGG sammanfattar han valrörelsen. Är det verkligen bra att synas?

Efter Fredrik kommer Jonas Sandberg, GI, tidigare lärare och frilansare. Han har tagit fasta på Ikeas expansionsplaner i Sydamerika. Ska Ikea verkligen exportera sin design än mer? Kanske vore det bättre med import?

Därefter är det Johan Bysells tur, IHR, tidigare marknadsansvarig på Eastpoint-gruppen och också han trummis. Han har tagit fasta på Bruce Mau, kreatör och konstnär. För ett par år sedan fick han ett uppdrag som han fick från Guatemalas regering. Att öka framtidstron hos Guatemalas befolkning.

Bloggadress: http://gi-ihr.blogspot.com"

Inga kommentarer: