14 januari 2008

Rättelse till osynliga bloggen

Osynliga bloggen [så] citerar mig i ett anti-anti-galleria-inlägg. Tolkningar är ofta intressanta men låt mig göra några tillrättalägganden.
  • Jag handlar inte på H&M eftersom de i sina marknadskommunikativa ansträngningar behandlar kunderna som rekvisita. Jag skulle kunna tänka mig att handla på H&M om de satsade ännu mer på ekokläder.
  • Jag handlar sällan på ICA eftersom de säljer jätteräkor. Fast idag köpte jag två citroner och en knippa persilja, till mina innercitysnobbiga strömmingsflundror med potatismos, på ICA.
  • När jag handlar i saluhallar köper jag saker som merguez och gröna russin, som inte finns på Konsum. Merguezen är billig och kanongod längst in i hörnet i Hötorgshallen. Isbergssallad är sällan värd att köpa, framför allt inte vintertid. Köttfärsen har det skrivits tillräckligt om och jag kan bara lägga till att jag sällan köper köttfärs av miljöskäl, för att svensk köttfärs är alltför finmalen och för att min kropp får i sig tillräckligt med kött ändå.
För övrigt är min inställning till en galleria vid Odenplan slött ointresserad. Nej, jag tycker inte att gallerior gör världen till en bättre plats. Jo, jag tycker uppenbarligen att det vore en bra idé att använda det utrymme som frigörs vid en stationsbygge till annat än rulltrappor. Ja, om jag pendlade via, eller bodde vid, Odenplan skulle jag tycka att en saluhall tillförde mervärde och höjde min livskvalitet. Tills vidare får jag hålla till godo med torghandlaren som står mellan min lokala ICA och min lokala Konsum och ger dem hård konkurrens om frukt- och russinkunderna under det varmare halvåret. Han har nämligen bättre produkter och priser och är den ende av de tre som säljer gröna russin. Sådana som vi innerstadssnobbar föredrar.

Och så repeterar vi alla på Bart Simpson-manér:
Det heter innerstadssnobb, inte innercitysnobb. Det heter innerstadssnobb, inte innercitysnobb. Det heter innerstadssnobb, inte innercitysnobb. Det heter innerstadssnobb, inte innercitysnobb. Det heter innerstadssnobb, inte innercitysnobb. Det heter innerstadssnobb, inte innercitysnobb. Det heter innerstadssnobb, inte innercitysnobb. Det heter innerstadssnobb, inte innercitysnobb. Det heter innerstadssnobb, inte innercitysnobb. Det heter innerstadssnobb, inte innercitysnobb...

Inga kommentarer: